reede.New York ilma glamuurita

Minu blogis avaldatud fotod kuuluvad minule ning nende avaldamine ärilistel eesmärkidel ilma minu nõusolekuta ei ole lubatud.

Minu foto
Nimi:
Asukoht: Astoria, New York City, United States

30 aprill 2006

Koolivärk


Public School number 122 Ditmars boulevardil Astorias

Sellised on New Yorgis tavalised riigi koolimajad. 1930.-ndate suure majandusdepressiooni ajal andis riik inimestele tööd, lastes ehitada neid koolimaju. Nad näevad enamvähem ühesugused välja ja neid leidub terves linnas.

Igaks elujuhtumiks on koolimajade külge pandud väikesed meeldetuletuse sildid, et narkootikumidega nende majade lähedal ei tegeleta. Ja suitsetamine ka nagu ei sobi.

Mis ei takista teismelistel lapsukestel üks tänav koolist eemal suitsu tõmbamise alustamist.




St. John's Preparatory School Crescent Streetil Astorias

Peale riigikoolide on hulganisti püsti pandud kõikvõimalikke erakoole. See kool on ümbritsetud kõrge traataiaga, okastraat ka igaks juhuks ääri mööda veetud. Et siis inimesed püsiks õigel pool aeda, kui koolimajas parasjagu katolikku haridust antakse.

St. Demetrios Greek Church, 31st Street Astorias

Kirikute juures on ka suured koolimajad, siin on kirik paremal ja koolimaja algab vasakult, kus majaseinal on rist ja kiri "St. Demetrios Greek Americas School of Astoria".

Ja tavalised koolilapsed näevad välja sellised - üsna must-valgelt riides.

Siin on Astorias Ditmars boulevardil ja Crescent Streetil koolis käivad lapsed bussi ootamas ja ajaviiteks üksteisega füüsiliselt lähemalt tutvumas.

Nagu näha, on bussipeatuse pink pandud sedapidi, et istujad saaks vaadata kõnniteel käivaid inimesi. Kui buss nende seljataha jõuab, siis sellest nad saavad kuulmise järgi ju kah aru. Inimesi palju huvitavam vaadata, kui autosid sõiduteel.

2 Comments:

Blogger Eppppp said...

Ma võin eksida, aga seal pildil on sul vist koolivormis (ruudulistes seelikutes) tüdrukud - need siis vist pole riigikoolist? Sest mu teada riigikoolides pole koolivormi, aga erakoolides on.
Mu allikas Justin juba magab, et üle kontrollida temat.

esmaspäev, mai 01, 2006 1:16:00 AM  
Blogger Reede said...

Sul on arvatavasti õigus, ilmselt need koolivormis lapsed on sellest katolikust koolist. Neil lõpevad tunnid tavaliselt riigikooliga samal ajal ja siis on kõik tänavad kahe kooli lapsi täis.
Parandan blogis selle koha ära.

esmaspäev, mai 01, 2006 12:28:00 PM  

Postita kommentaar

<< Home




see web stats