reede.New York ilma glamuurita

Minu blogis avaldatud fotod kuuluvad minule ning nende avaldamine ärilistel eesmärkidel ilma minu nõusolekuta ei ole lubatud.

Minu foto
Nimi:
Asukoht: Astoria, New York City, United States

06 november 2006

Titeplakat

Meie tänavas keegi sai tite :)
Siinkandis antakse sellest teada maja juurde pandud plakati ja õhupallidega.
Plakatil kõik strateegiliselt tähtsad andmed kirjas.
Niisiis saame teada, et 30. oktoobril 2006.a. sündis beebi Alexandra (girl ehk siis tüdruk, eksole), kes oli sündides 8 naela (lbs) ja 9 untsi (oz) raske ning 21 tolli (inches) pikk.
See teeb siis eesti mõõtude järgi 3,88 kg ja 53,34 cm.
Kui ma nüüd mõõtude teisendamisega vähe puusse panin, siis võib mind lahkelt parandada :)
Ameerikas toovad kured lapsi. Ma ükspäev nägin telekast multifilmi, kus isegi loomadele tõid kured lapsi - ühel oli koguni elevandipoeg noka vahel.
Aga mismoodi kured lapsi saavad?

7 Comments:

Blogger Ruudi said...

Ka Itaalias pannakse uksele alati suur tutt, mille sisse on ka nimi kirjutatud ( siin peab lapsele kohe nime panema, enne ei saa kojugi haiglast)
Brokaadist tutt ( või prokaadist? või hoopis tüll?? nohh, pitsiline)
on see klassikaline, tihti leidub ka tikitud pildiksei vm.. Klassikaline tutt on siis roosa kui tüdruk ning helesinine kui poiss ( uhh, kuidas ma vihkan roosat värvi)... Ning kui elatakse korteris, siis võib tutt olla juba all välisuksel.. Kui poeomanik saab tite, siis on ka poeuksel rõõmuteade...
Aga seda ma ei teagi, kust siin need tited tulevad.. :)

teisipäev, november 07, 2006 10:40:00 AM  
Blogger Eppppp said...

Ja siin USAs on levinud ka see, et väiksemates firmades pannakse see teade ukse või akna peale. Või vähematsi õhupall "Its a girl" või "its a boy".
Nagu öeldakse, see maa on väga lastesõbraliku olemusega ja väga lastevaenuliku sotsiaalpoliitikaga. Sünnituspuhkus, lastehooldusrahad vms - inimesed lihtsalt ei usu, kui neile sellest rääkida ;)

teisipäev, november 07, 2006 10:43:00 AM  
Blogger Ruudi said...

Kussjuures Itaalias sama lugu. Keegi ei usu, et Euroopa Liidus on veel vòimalik vallandada rasedaid ning samas kàituda lastega kui vàikeste jumalustega..

teisipäev, november 07, 2006 11:16:00 AM  
Blogger Reede said...

Eks see sotsiaalpoliitika oleneb iibest, ma arvan. Eestis lapsi pole ja elu nagu armsas väikses kodukülas, et kui ikka asi läheb karmiks, siis külavanem (valitsus) peab miskit ette võtma, et rahvas välja ei sureks. Valitsus on rahvale kõvasti lähemal, kui USA-s ja rahva kisa ikka kostab Toompeale küll.
Ameerikas laste puudust pole. Ma arvan. Sest India-Bangladeshi-Pakistani ning juutide ja mehhiklaste pered on suured-suured. Meie majas elas ka aasta aega üks araabide pere, kes tuli kahe tillukese lapsega ja kui lahkusid, siis oli kolmas juurde tekkinud (meie tähele ei pannud, kunas ta sündis, sest pereema oli paks kogu aeg). Kusjuures kaunist harmoonilist pereelu polnud märgata, lastekasvatus käis kõva röökimise saatel (päeval karjus ema, õhtul isa), korra kutsuti politsei ka, kui ema-isa verbaalselt enam erimeelsusi lahendada ei suutnud. Jumal tänatud, et nad veel ühe lapse said ja korter neile väikseks jäi.
Kui nüüd kõiki neid kodus istuvaid emasid poputama hakata, siis kuskohast võtab USA riik selle raha? Ega ei saa ju sõdu lõpetada ja majandust Hiinasse viimata jätta.
Valged inimesed ei sünnita siin ka eriti (sest nad tahavad oma lastele kvaliteetset elu ja 5-le lapsele saavad seda lubada ainult väga rikkad), samas ei tule kõna allagi hakata soosima sünnitamist nahavärvi või näiteks hariduse järgi.
Brokaat käib b-ga jah :)

teisipäev, november 07, 2006 12:06:00 PM  
Anonymous Anonüümne said...

ma arvan, et kured leiavad lapsed kapsalehe alt...

teisipäev, november 07, 2006 4:00:00 PM  
Anonymous Anonüümne said...

Nii, uurisin järgi usaldusväärsetest allikatest (4-aastane Caitlyn Marie) ja tulemus järgmine: kured ei SAA lapsi, nad TOOVAD neid! Seda esiteks.
Teiseks tulevad lapsed emme kõhust. Kuidas lapsed emme kõhtu saavad? Issi paneb. Kust issi lapse saab et emme kõhtu panna? (no see suur inimene on ikka juhm mis juhm...) Ega issi LAPSE emme kõhtu ei pane, issi paneb SEEMNE!
Nonii, edasi ma enam tirriteerida ei jaksanud, nalja oli kõigil nagunii nabani.

teisipäev, november 07, 2006 8:38:00 PM  
Blogger Reede said...

Nojah, muidugi kasvab laps emme kõhus :) Ma mäletan, kuidas me naabritüdrukuga mängisime lapsesaamist - üks pani nuku omale riiete alla ja pakkis mõned asjad kotti ja läks "haiglasse" (ehk elutuppa diivanile) ja teine oli haiglas õde ja võttis lapse seeliku alt välja. Pärast vahetasime osasid.
Täiskasvanud inimesed on kahtlemata rumalad - vaatsin koos viieaastase poisiga multikat vanade kodumasinate seiklustest ja mina targutasin, et "kuidas see laualamp metsa all põleda saab, kui tal juhe pole seinas". Poiss vaatas mind etteheitvalt "ta on ju elus!!!"

teisipäev, november 07, 2006 9:01:00 PM  

Postita kommentaar

<< Home




see web stats